7.4.3.3 Συμπεράσματα

Picture
Η επιτυχία του Geney ως μία συνεργατική δραστηριότητα, είναι η σημαντική συνεισφορά του στο πεδίο της έρευνας. Οι φορητές συσκευές χρησιμοποιούνται συνήθως για επιμέρους δραστηριότητες, οι οποίες πιστεύουμε ότι περιορίζουν τις δυνατότητές τους. Ειδικότερα, είναι σημαντικό να σχεδιαστούν τεχνολογίες που θα ενταχθούν στην καθημερινότητα των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων που ασκούν διάφορες ομάδες παιδιών για έναν κοινό στόχο.

Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά αρχικά εργάστηκαν περισσότερο με τα άλλα παιδιά που βρίσκονταν δίπλα τους, στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται μέσα στο δωμάτιο και να επεκτείνουν την κοινωνική τους δικτύωση και σε άλλα παιδιά στον ίδιο χώρο. Αυτή η ανταλλαγή και η συλλογική πτυχή του παιχνιδιού είναι πολύ ελκυστική και συναρπαστική. Ακόμη και τα παιδιά που ήταν πιο ήσυχα και λιγότερο διατεθειμένα να εργαστούν με τα υπόλοιπα ήταν αφοσιωμένα με τα άλλα μέλη της ομάδας και συμμετείχαν στη δραστηριότητα.

Η εικόνα που ακολουθεί, παρουσιάζει τρία παιδιά που παίζουν το παιχνίδι Geney, και στέλνουν τα ψάρια το ένα στο άλλο. Και τα τρία παιδιά ασκούν τη δραστηριότητα, αν και μόνο δύο από τα παιδιά μπορούν να ανταλάξουν πληροφορίες κάθε φορά.

Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο αξιοποίησης των φορητών συσκευών στη συνεργατική μάθηση. Επίσης προσφέρει σημαντικές γνώσεις σχετικά με τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών εφαρμογών βασισμένα στις φορητές αυτές συσκευές των μαθητών.

Τέλος, είναι σημαντικό να διερευνηθεί πώς η δραστηριότητα αυτή αλλά και πολλές άλλες, μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα σπουδών των τάξεων και τί συμπληρωματικά μέσα, θα διευκολύνει τη διαδικασία της μάθησης.