6.7.2.1 Podcasts

Picture
Τα Podcasts θεωρούνται ως η πιο δημοφιλής αξιοποίηση των iPods στην εκπαίδευση. 

Μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλούς σκοπούς: από το να γίνουν οι κολλητοί μας φίλοι στην μελέτη των μαθημάτων μας μέχρι και την καταγραφή του μαθήματος σε περίπτωση απουσία μας σαν να είχαμε τον προσωπικό μας καθηγητή στο χώρο μας.

Μια από τις ποιό χρήσιμες λειτουργίες που έχουν οι iPod συσκευές όσον αφορά τα Podcast αρχεία ήχου είναι η ικανότητα της κατηγοριοποίησής τους , δημιουργώντας έτσι την προσωπική ψηφιακή βιβλιοθήκη μας εισάγωντας κάθε φορά τα δικά μας αρχεία. Οι γονείς ή ακόμα και άλλοι εθελοντές (π.χ. συγγενείς) μπορούν να βοηθήσουν στην καταγραφή τέτοιων Podcasts, εξαλείφοντας ένα μέρος από το φόρτο εργασίας των μαθητών. Τα Podcasts αυτά μπορούν να μοιράζονται ανάμεσα σε μικρές ή μεγάλες ομάδες μαθητών, καθώς επίσης και σε ένα ποιό ευρύ κοινό μέσω της εφαρμογής iTunes, για τη διευκόλυνση της μάθησης.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εισάγουν προσωπικές τους αναφορές, συγχρονίζοντας τις iPod συσκευές των μαθητών τους με την ψηφιακή βιβλιοθήκη του μαθήματος που διδάσκουν. Οι μαθητές από την πλευρά τους, μπορούν να ηχογραφούν και να αναπαράγουν τα δικά τους Podcast μέσα από την ανάγνωση και την ομιλία τους, με σκοπό τη βελτίωση του τρόπου μάθησης όπως για παράδειγμα κατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Σε αυτό βοηθάει και η συνεχής ανατροφοδότηση, η οποία βοηθάει στη βελτίωση της ομιλίας των μαθητών κατά την ανάγνωση.