4.6 Λειτουργίες φορητών συσκεύων

Picture
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τα είδη των λειτουργιών που παρουσιάζουν οι φορητές συσκευές.
  • Ατομική:
  Η συσκευή αποτελεί προσωπικό εργαλείο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τις εφαρμογές που υποστηρίζει, γεγονός που σημαίνει ότι ο κύριος χειριστής της είναι ο ίδιος ο χρήστης και αποτελεί ιδιωτικό του αντικείμενο που μπορεί να το χειρίζεται όπως και όποτε εκείνος επιθυμεί, ανάλογα με τις προσωπικές του επιθυμίες (π.χ. προβολή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού).


  • Εξατομίκευση:
Η συσκευή έχει τη δυνατότητα προσαρμογής στις προτιμήσεις του χρήστη. Ο χρήστης, δηλαδή μπορεί να ρυθμίζει διάφορες παραμέτρους που σχετίζονται με την αλληλεπίδρασή του με τη συσκευή, όπως η απαίτηση για εισαγωγή κωδικού ασφαλείας, η επιλογή θέματος παρουσίασης και ο καθορισμός αρχικής σελίδας του φυλλομετρητή.

  • Φορητότητα:
Είναι η δυνατότητα που προσφέρει το μέγεθος της συσκευής για μεταφορά της.Η φορητότητα παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα για εκμετάλλευση των λειτουργιών που υποστηρίζει η συσκευή (π.χ.: ανάγνωση e-mail, περιήγηση στο Διαδίκτυο) οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος.

  • Συνδεσιμότητα:
Είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο που μπορεί να υποστηρίζει μια κινητή συσκευή. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα σύνδεσης και περιήγησης στο Διαδίκτυο χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη υπολογιστή και τηλεφωνικής γραμμής, γεγονός που σημαίνει αποδέσμευση από χωρικούς και χρονικούς περιορισμούς.

  • Χειρισμός με το ένα χέρι:
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί σε σελίδες χρησιμοποιώντας μόνο το ένα του χέρι, καθώς η συσκευή μπορεί να συνδυάζει δυνατότητες πλοήγησης και πληκτρολόγησης.

  • Πάντα σε λειτουργία:
Δεδομένης της μικρής κατανάλωσης ισχύος, της εύκολης επαναφόρτισης αλλά και των δυνατοτήτων ασύρματης σύνδεσης, μια κινητή συσκευή μπορεί να βρίσκεται συνέχεια σε λειτουργία ανεξάρτητα από την τοποθεσία κάθε χρονική στγμή.