6.7.2.3 Βίντεο (Video)

Picture
Οι  iPod συσκευές μπορούν να αναπαράγουν βίντεο της μορφής mp4, .mov, m4v και MPEG-4. Τα βίντεο αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις μορφές μαθημάτων, από προσομοιώσεις μαθηματικών και πειράματα επιστήμης μέχρι τραγούδια φωνητικής και βοηθήματα (tutorials). Η απεικόνιση των μαθημάτων αυτών γίνεται μέσα από τα βίντεο  αυτά που συνοδεύουν τη διδασκαλία. Εκπαιδευτικά βίντεο μπορούν να καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα μαθητές με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι επωφελούνται αφού έχουν στην κατοχή τους διεργασίες οι οποίες αναλύονται ξανά και ξανά για καλύτερη κατανόηση.

Τα βίντεο αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή κάθε μαθήματος. Εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ένα βίντεο αξίζει όσο ένα εκατομμύριο λέξεις. Τα βίντεο βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν δύσκολες έννοιες που μια εικόνα δεν μπορεί.

Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός εκπαιδευτικών βίντεο σε διάφορες ιστοσελίδες όπως είναι το YouTube. Επειδή τα βίντεο αυτά μπορούν να αναπαραχθούν μόνο με την εφαρμογή Flash, θα πρέπει όταν τα κατεβάσουμε να μετατραπούν σε κάποια από τις μορφές που υποστηρίζει η iPod συσκευή μας. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία στο Internet που υποστηρίζουν τέτοιες μετατροπές αρχείων βίντεο.