6.7.2.5 Internet

Picture
Το iPodTouch είναι η μόνη συσκευή η οποία διαθέτει υπηρεσίες Internet. Μπορεί να συνδεθεί  αυτόματα με ένα ασύρματο (Wi-Fi) δίκτυο εντός εμβέλειας.

Ολοένα και περισσότερο, οι παραγωγοί ιστοσελίδων δημιουργούν μια επιπρόσθετη έκδοση της σελίδας τους για φορητές συσκευές, έτσι ώστε αυτή να είναι ορατή σε φορητές συσκευές όπως είναι και το iPod.

Ολοένα και περισσότερο, οι ιστοσελίδες που δημιουργούνται σήμερα περιέχουν μια έκδοση του site τους για φορητές συσκευές ώστε να είναι ορατή σε κινητά τηλέφωνα, όπως το ipod. Οι μαθητές έχοντας τη δυνατότητα δικτύωσης μέσω της φορητής τους συσκευής, μπορούν εύκολα πλέον να πραγματοποιούν αναζητήσεις, να παίζουν διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς επίσης και να ενημερώνονται οπουδήποτε και αν βρεθούν.

Η Google διαθέτει πλέον εκδόσεις για φορητές συσκευές, στις οποίες οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν στους φακέλους της και να προβάλλουν έγγραφα του Word, έγγραφα σε μορφή pdf καθώς και άλλα υπολογιστικά φύλλα. Τέλος, σελίδες όπως η Zoho (http://www.zoho.com/) περιέχουν βάσεις δεδομένων που απευθύνονται σε τέτοιες συσκευές, έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να συλλέγουν πληροφορίες ενώ βρίσκονται εν κινήσει.