6.7.2 Εφαρμογή των PDAs στην τάξη

Picture
Οι προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί (PDAs) έχουν αποτελέσει το στήριγμα του επιχειρηματικού κόσμου για αρκετά χρόνια,  αλλά η έγκρισή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι σχετικά πρόσφατη. Από τις αρχές του 2001, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ έγινε ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια για την εφαρμογή ενός πλήρους προγράμματος για PDA, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να μελετήσουν πως μπορούν οι συσκευές αυτές να ενσωματωθούν σε επίπεδο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών θα πρέπει να αποτελέσει βασική φιλοσοφία της αλληλεπίδρασης μεταξύ τεχνολογίας και εκπαίδευσης. Όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει ένα έργο για το οποίο δεν είναι ιδανική, η αποτυχία είναι πιθανή. Το ίδιο ισχύει και όταν οι μαθητές καλούνται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία, όταν δεν είναι αναγκαία. Ευτυχώς, και τα δύο αυτά λάθη μπορούν να αποφευχθούν με την υιοθέτηση των αρχών της «χρήσης με επίκεντρο το σχεδιασμό» (Flach & Dominguez, 1995). Η υιοθέτηση του σχεδιασμού αυτού αντικαθιστά τις παραδοσιακές προκαταλήψεις των χρηστών για τα προϊόντα αυτά, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνει τους στόχους και τα καθήκοντα που σχετίζονται με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας. 

Καθώς οι νέοι είναι ιδιαίτερα εξικοιωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές για την καταγραφή σημειώσεων, γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητά τους αφού μπορούν να αλλάζουν εύκολα και γρήγορα τις σημειώσεις τους. Επίσης οι εκπαιδευτικοί μπορούν να στέλνουν μαζικά μέσω υπερύθρων ή Bluetooth τις σημειώσεις σε κάθε μαθητή κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και χρήμα.