7.4.2.1 Περιγραφή

Picture


Το πανεπιστήμιο του Michigan δημιούργησε ένα μαθηματικό παιχνίδι, το SkillsArena, το οποίο λειτουργεί σε φορητές συσκευές Nintendo® GameBoy®.

Ένας δάσκαλος, χρησιμοποιώντας τη συσκευή Game Boy, άρχιζει τη διδασκαλία των βασικών στοιχείων των μαθηματικών ενώ ένας άλλος δάσκαλος χειρίζεται τις κάρτες μνήμης (flash memories) με τα στοιχεία και τις επιδόσεις των μαθητών. Ασκήσεις πρόσθεσης και αφαίρεσης παρουσιάζονται σαν ένα παιχνίδι με βαθμολόγηση και καταχώριση επιδόσεων. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας χαρακτήρων  και μεταβλητό επίπεδο δυσκολίας, στο οποίο οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν το όνομα του χαρακτήρα τους και να συναγωνισθούν σε «αγώνες» με αντιπάλους που κατασκευάζει ο υπολογιστής και που διατάσσονται κατά σειρά δυσκολίας. Η δυσκολία αυξάνει όσο αυξάνει η ταχύτητα εμφάνισης προβλημάτων στην οθόνη. 

Το
GameBoy / SkillsArena είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στο χρόνο. Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις βασικών γνώσεων στα μαθηματικά (π.χ. 2 + 3 = ?) σε χρόνο λιγότερο από δύο λεπτά. Τα ερωτήματα εναλλάσσονται μπροστά στην οθόνη του χρήστη με ρυθμούς που καθορίζονται από τους μαθητές. Όσο πιο γρήγορη είναι η εναλλαγή των ερωτήσεων, τόσο πιο δύσκολα μπορούν οι μαθητές να δώσουν τη σωστή απάντηση, δεδομένου ότι  έπρεπε να χειριστούν τα κουμπιά πολύ γρήγορα.

Συγκρινόμενο με τα «παραδοσιακά» φύλλα ασκήσεων, το Skills Arena σχεδιάστηκε να παρέχει γρηγορότερη ανάδραση, τη δυνατότητα για κάθε μαθητή να επιλέξει το κατάλληλο επίπεδο δυσκολίας, και μεγαλύτερο κίνητρο.


Picture