6.7.2.6 Εφαρμογές (Applications)

Picture
Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν πολλές εφαρμογές ιδιαίτερα σε συσκευές αφής (π.χ. iPodTouch) είναι πρωτότυπα και εμφανώς ποιο εντυπωσιακά από τις ήδη υπάρχουσες, όπως είναι η πολυ-αφή (multi-touch), τα 3-D γραφικά και η καλύτερη ποιότητα ήχου.

Περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως μετατροπείς (για τα μαθηματικά), έξυπνα quiz όπως και πολλά διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια που στόχο έχουν να διεγείρουν την κριτική ικανότητα των μαθητών και να συντελέσουν στη μόρφωσή τους. Οι εφαρμογές αυτές κάνουν τη μάθηση πολύ πιο ελκυστική για τους μαθητές. Υπάρχουν πολλές σχετικές εκπαιδευτικές εφαρμογές οι οποίες διατείθενται δωρεάν μέσω Internet και είναι εύκολες στην χρήση τους στην τάξη. Όλες αυτές έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση των αναγκών των μαθητών.



Picture
Ένα παράδειγμα μια τέτοιας εφαρμογής για iPod είναι το 2Do,το οποίο δημιουργήθηκε για να καλύψει ανάγκες οργάνωσης των περιεχομένων της συσκευής μας αλλά και την καταγραφή σημειώσεων (π.χ. κατά τη διάρκεια του μαθήματος) και πολλά άλλα όπως ξυπνητήρι και υπενθυμίσεις.